marți, 23 decembrie 2008

Intoarcere la blogul central

http://blog-legeastrabuna.blogspot.com

Papa Benedict al XVI-lea trage un semnal de alarma: "Protejati umanitatea de homosexualitate"



Surse: Hotnews; PageOneQ
Foto: Ap
Papa Benedict al XVI-lea

PageOneQ citeaza o declaratie preluata de Reuters, in care Papa Benedict al XVI-lea afirma ca protejarea umanitatii de comportamentul homosexual sau transexual este la fel de importanta precum salvarea padurilor tropicale de la distrugere. Declaratia a fost facuta in fata Curia, administratia centrala a Vaticanului, ca reactie la initiativa Pro Gay Olanda, de a pune in scena Nasterea Domnului folosind doi homosexuali in rolul Mariei si al lui Iosif.


"Biserica trebuie sa protejeze omul de la propria distrugere. Este necesara o ecologizare a omului" a declarat Suveranul Pontif, adaugand: "Padurile tropicale au nevoie de toata protectia noastra, iar omul, ca si creatie, nu este cu nimic mai prejos".


"Umanitatea trebuie sa asculte limbajul creatiei pentru a intelege rolurile rezervate barbatului si femeii" a declarat Suveranul Pontif, numind atitudinile ce depasesc relatiile heterosexuale traditionale "distrugerea lucrarii Domnului".


Papa Benedict al XVI-lea a aparat, de asemenea, dreptul Bisericii de "vorbi despre natura umana ca despre barbat si femeie" cerand totodata ca "ordinea creatiei sa fie respectata"


Reuters noteaza: "Biserica Catolica sustine ca doar actele homosexuale constituie un pacat, nu si homosexualitatea in sine."


Biserica se opune casatoriilor intre persoane de acelas sex. In luna octombrie un inalt oficial de la Vatican afirma: "homosexualitatea este o abatere, o incalcare a ordinii, o rana"