luni, 22 decembrie 2008

Nasterea Domnului pusa in scena de doi... homosexuali!

Foto: AP
Cu ocazia apropierii sarbatorilor de Craciun, in Amsterdam "Nasterea Domnului" a fost pusa in scena, rolul Maicii Domnului si a lui Iosif fiind jucate de catre doi homosexuali.


Scena face parte din festivalul "Pink Christmas", organizat de Fundatia Pro-Gay din Olanda, si este la prima editie.

Reprezentantii Bisericii au acuzat aceasta tentativa, sustinand ca astfel de idei ameninta spiritul Craciunului.

Organizatia "The Christmas of Truth" a cerut atat oficialitatilor locale cat si organizatorilor anularea evenimentului, sustinand ca festivalul este o ofensa adusa conceptelor de baza ale Crestinismului.

Acestia au mai declarat ca afisandu-i pe Iosif si Maria ca homosexuali, o fantezie umana bolnava intra in istorie sub motivul biblic al Nasterii Domnului.

Purtatorul de cuvant al Pro-Gay, Van Dalen, sustine ca nu s-a vrut ca festivalul sa reprezinte o jicnire, ci mai degraba o replica la adresa heterosexualilor.

Acesta mai declara: "Craciunul nu se refera numai la religie, ci si la iubire si familie, ca sa nu mai vorbim de cumparaturi. Doi barbati sau doua femei pot forma o familie in societatea contemporana, o familie care sa contina chiar si un copil."

Germania a legalizat casatoriile intre homosexuali in anul 2001, iar in ceea ce priveste adoptiile, legislatia nu face nici o diferentiere intre un cuplu homosexual si unul heterosexual.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu